AbsoluteBlack brengt kunst en kunde samen in nieuwe DM Cannondale tandblad

17/02/2020
Conimex

Bouwend op het enorme succes die AbsoluteBLACK de afgelopen jaren kent met hun ovaal kettingbladen, lanceert het nu " Cannondale Direct Mount " Oval kettingbladen.

Het idee zelf kwam van Cannondale rijders die op AbsoluteBlack ovaal kettingbladen wilden rijden maar niet terug gaan naar 'old school' Hollowgram trapstel met spider + kettingblad configuratie.

absoluteBLACK gaf er een nieuwe super innovatieve twist aan : een direct mount voorzien van 5 titanium bouten die de 2 bladen connecteren resulterend in een optisch " één geheel " constructie. Het resultaat : een veel lichter (178g!!) stijvere tandblad waarbij bovendien ook het schakelen veel vlotter verloopt tov het oude Hollowgram model.

AB gebruikte het beste materiaal en door de 2 ringen afzonderlijk te produceren in een dunnere alu plaat wisten ze de algemene sterkte en duurzaamheid van deze plateau gigantisch te verhogen.

absoluteBLACK wordt al heel snel dé referentie in de markt voor ovaal kettingbladen. Het product doet gewoon wat het zegt. AbsoluteBlack heeft haar eigen onderzoekcentra, wetenschappers én werkt samen met vele vooraanstaande onafhankelijke univesiteiten. Het UAE protour team werkt intensief samen met AB.

Eigenschappen:

  • 50/34T and 52/36T combinaties with sub-compact sizes coming soon. ( Black colour )
  • Set weights 178g and costs 239,99eur