HIGH PERFORMANCE PEDALS

Speedplay producten

NR 1 PEDALEN MERK        Simply Better.  

Voor dealers in uw buurt : consulteer ons DEALERNETWERK voor dealers die Speedplay advies kunnen geven en pedalen op voorraad hebben. 

AT SPEEDPLAY .....WE ONLY MAKE PEDALS ....

Het bedrijf Speedplay uit San Diego - USA maakt al jaren een succesproduct : Pedalen . 

Speedplay pedalen zijn prachtig in al hun eenvoud en kleurencombinaties doch SUPERIEUR in afwerking, gebruiksgemak en duurzaamheid. Het is geen toeval dat kwasi ieder protour team in het huidige wielrennen , gesponsord of niet ( ! ) , gebruik maakt van de Speedplay pedalen. 

SPEEDPLAY ....niet zomaar een pedaal.

Waarom SPEEDPLAY ? 

# 1 Pedaal op gebied van gemakkelijke tweezijdig inklikken.

De tweezijdige instapmogelijkheid is uniek bij Speedplay wegpedalen. Bovendien bezit de pedaal een center orientatie waardoor uw schoenplaatje vlotter/ sneller de pedaal vindt en inklikt. Eenvoudig en gemakkelijk ! 

# 1 Pedaal op gebied van gewicht 

Speedplay produceert veruit de lichtste pedalen op de markt zonder in te moeten boeten aan functionaliteit, prestaties of duurzaamheid. Belangrijke opmerking hieromtrent is te weten dat het bijkomend gaat over een reductie in "rotatie gewicht" tov "statisch gewicht " . Deze unieke Speedplay kwaliteit creeert een aanzienlijk voordeel tov conventionele pedaalsystemen.  

 

# 1 Pedaal op gebied van rotatievrijheid en aanpassingsmogelijkheden 

Rotatiemogelijkheid bij pedalen is geen uitzondering. Echter Speedplay heeft jarenlang de biomechanische beweging van het lichaam bestudeerd en uiteindelijk een uniek gepanteerd systeem ontworpen die haar gelijke niet kent. 

Het frictieloos, non- recentering, over-het-pedaal-as, micro- aanpasbaar rotatie systeem plaats Speedplay in een klasse apart. Het pedaal ontwerp is het meest gesofisticeerde mechanische product die aan zich aan alle verschillende personen kan aanpassen. 

Knieproblemen, rugproblemen, achillespeesproblemen zijn gegarandeerd verleden tijd ! 

 

           

 

 

# 1 Pedaal op gebied van platform grootte

Verwar pedaal grootte niet met platform grootte !!

Speedplay bezit het grootste platform oppervlak ( tot 25% groter tov de meeste andere pedalen ). Hoe groter het platform oppervlak hoe efficienter de kracht/energieoverbrenging gebeurd ! 

Speedplay pedalen zitten tov andere merken volledig "verzonken" in het schoenplaatje waardoor pedaal en schoenplaatje één geheel vormen.....

 

# 1 Pedaal op gebied van  "stack height" of pedaal-schoenplaatje dikte

Met de laagste "stack" hoogte ( de eigenlijke ruimte tussen voet en uw pedaal ) op de markt is Speedplay het systeem die het best kracht/energie overbrengt. 

#1 Pedaal op gebied van energieoverbrenging

Nergens anders dan bij Speedplay is de speling zo klein tussen het schoenplaatje en de pedaal. Geen speling = optimale krachtoverbrenging.

#1 Pedaal in klikveiligheid

Speedplay is het enige merk op de markt die het uitklikken niet aan de veerintensiteit verbindt. Speedplay heeft een uniek methode ontwikkeld waardoor ongewild uitklikken zoals bij sprinten of klimmen nooit kan maar wanneer gewild dit uitermate eenvoudig gebeurd ! 

 

#1 Pedaal om snel door bochten te snijden ! ( cornering clearance ) . 

Bij Speedplay zijn zowel het schoenplaatje alsook de pedaal volledig versmolten met elkaar om zo één geheel te vormen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat u in een grotere bocht hoek gemakkelijk kan blijven doortrappen zonder dat u het asfalt raakt . Een groot voordeel in competitie maar ook veel veiliger....

 

 

 

#1 Pedaal in onderhoud 

Speedplay pedalen kunnen buitengewoon gemakkelijk onderhouden worden ... Het Speedplay vetpistool brengt hulp in iedere situatie !  

 


 • SIR BR WIGGINS ON SPEEDPLAY

  Renners kunnen vaak een voorkeur tonen aan hun directeur sportief of teambegeleiding wanneer het echt om de laatste aantal seconden gaat.  De wereldkampioen tijdrijden, Bradley Wiggins , heeft een titel te verdedigen in vele etappe wedstrijden waar hij absoluut niets aan het toeval wenst over te laten en daarom ook meer dan in andere wedstrijden zijn stempel kan doordrukken naar het teammanagement.  Zo is onder andere te zien dat Bradley in tijdrijden steeds kiest voor SPEEDPLAY pedalen. ..

 • SPEEDPLAY ROL IN DISNEY FILM !

  De Speedplay pedalen krijgen een leuke " bijrol " in de allernieuwste Disney fim ' Big Hero 6 ' . Zie foto !  De afgebeelde pedaal is de ZERO versie van Speedplay. De pedaal bij uitstek die zowel vast ( 0 graden ) tot en met maar liefst 15 graden rotatie kan worden bijgesteld met één en hetzelfde schoenplaatje. Licht, dubbelzijdig inklikken, knie en rug ontlasting en grootste draadvlak voor krachtoverbrenging zijn slechts enkele unieke Speedplay troeven.   Jong geleer..

 • PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN!

  We willen u alvast graag Prettige Eindejaarsfeesten toewensen !  Wie weet ligt er wel iets moois onder of in de kerstboom voor u ..... We geven graag mee dat we gesloten zijn van maandag 22 december tot 4 januari. Vanaf maandag 5 januari zijn we terug open.      Het Conimex team  !..

 • VELOFOLLIES : TERUGBLIK .

  Velofollies 2014 was een groot succes. Van vrijdag tot en met zondag was het razend druk op onze stand. We bedanken graag alle geinteresseerden die langskwamen op onze stand. Indien u verdere vragen heeft over één of meerdere van onze merken aarzel niet en stuur ons een email naar info@conimex.be of geef ons een belletje via 0032- 56 35 50 78 !! Een indruk van de beurs vindt u terug op onze facebook pagina ! Neem gerust een kijkje !    ..

 • SPEEDPLAY: NA MILAN SAN REMO OOK GENT WEVELGEM

  Na de overwinning in Milan San Remo van Gerard Ciolek op Speedplay, was Speedplay terug aan het feest met Peter Sagan ( Cannondale Team ) in Gent Wevelgem.    In terug koude omstandigheden was Peter Sagan ontzettend sterk en kwam hij alleen over de finish.   Op de eindstreep voerde Sagan nog een leuk nummertje op.    TOTAL CONTROL WITH SPEEDPLAY pedals  ! ..

 • SPEEDPLAY RENNERS STERK IN TDF !

  De Tour De France  is al even onderweg en de renners hebben de eerste zware beproevingen achter de rug.    De jonge Peter Sagan ( Liquigas team ) verbaasde vriend en vijand door zijn killersinstinct in een aantal sprints. Daarnaast was " Spartacus " Fabian Cancellara zoals altijd beresterk en wist hij een aantal dagen rond te fietsen in het geel !    Een ding hebben deze toppers gemeen : ze rijden op SPEEDPLAY !    Gedurende langdurige zware in..

Schoenplaat en pedaal onderhoud

Speedplay pedaal onderhoud : Praktijk

Hoe installeert en past u uw Speedplay schoenplaatjes aan ?

De nieuwe 2015 MTB Syzr pedaal. Een echte revolutie. Zie hier waarom.

SYZR pedaal techologie

Foto's


Er zijn geen foto's beschikbaar.

ZIJN SCHOENPLAATJES VAN VERSCHILLENDE PEDALEN COMPATIBEL ?
Nee zeker niet !

Ze zijn onderling niet compatibel.

Zero pedaal werkt enkel met Zero plaatje ( = GELE Schoenplaatje ) en LIGHT ACTION pedaal werkt enkel met LIGHT ACTION plaatje ( = GRIJZE schoenplaatje )

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE ZERO PEDAAL EN DE LIGHT ACTION PEDAAL ?
De ZERO versie is de meest verkochte versie uit het Speedplay gamma. Dit type pedaal heeft immers de mogelijkheid om - met één en hetzelfde plaatje - de rotatie bij te regelen van 0 tot en 15 graden. Dit is uniek en onmogelijk met om het even welk ander merk van pedalen.

Echter heeft de LIGHT ACTION een onzettend grote afzetmarkt en zeker haar bestaansrecht !

LICHT ACTION heeft volgende eigenschappen :
- Veerintensiteit is lager ( dus makkelijker in en uit te klikken )
- Onmiddellijk rotatie vrijheid ( dus men kan minderen dingen misdoen)
- Voor wie: Fietsers die minder krachtig zijn, minder behendig of iets ouder zijn ( gemakkelijker)
- Fietsers die rotatievrijheid willen en minder “specialist” en louter vrije tijd af en toe eens fietsen.

WANNEER WORDT DE NIEUWE MTB SYZR PEDAAL GELANCEERD ?
De nieuwe revolutionaire MTB Syzr pedaal van Speedplay wordt momenteel nog niet uitgeleverd.

Speedplay stelt heel hoge eisen aan ieder product die het op de markt brengt. De Syzr overstijgt nu reeds de normale normen die er worden gesteld maar Speedplay is momenteel nog bezig de pedaal verder te verfijnen volgens hun eigen hoge eisen.

De Syzr is dus momenteel nog in ontwikkeling en wordt nog niet geproduceerd voor lancering in de markt.

WAAROM IS VOLDOENDE VET INJECTEREN IN DE PEDAAL ZO BELANGRIJK?
Speedplay gebruikt superieure lagers in hun pedalen.

Deze topkwaliteit is terug te vinden is in de “ high grade needle bearings”. Deze naaldlagers hebben een heel lage rolweerstand maar grote duurzaamheid indien ze gepast onderhouden worden.

Naaldlagers duwen van nature het vet naar de buitenkant. Dit wetende is het van groot belang dat de klant ofwel fietshandelaar de consument informeert om om de 1000 km de Speedplay met extra vet te injecteren ( zie VETPISTOOL of GREASEGUN) .

Indien dit consequent wordt gedaan is iedereen gegarandeerd supertevreden !